500-те най-богати хора в света, включени в Индекса на милиардерите

...
 500-те най-богати хора в света, включени в Индекса на милиардерите
Коментари Харесай

Най-богатите станаха с ¼ още по-богати

 

500-те най-богати хора в света, включени в Индекса на милиардерите на Bloomberg, са прибавили 1,2 трлн. $ към благосъстоянието си, като общото им положение е повишено с 25% и е достигнало 5,9 трлн. $, предава Bloomberg.

Данните евентуално ще разпалят още повече разгорещения спор за разширението на неравенството в благосъстоянието и приходите. В Съединени американски щати най-богатите 0,1% управляват максимален дял от пая от 1929 година насам, което накара някои политици да призоват за коренно преструктуриране на стопанската система.

Френският предприемач Бернар Арно е нараснал най-вече положението си през 2019 година с 36,5 милиарда $. Той се изкачи до третото място в показателя на Bloomberg и се трансформира в един от тримата души в света с чисто положение от минимум 100 милиарда $.

Само 52 души в класацията са записали спад на благосъстоянието си през годината. Джеф Безос е изгубил близо 9 милиарда $, само че понижението се дължи на развода със брачната половинка му Маккензи Безос. Въпреки това ръководителят на Amazon.com завършва годината като най-богатия човек в света, откакто книжата на компанията нарастнаха в четвъртък. Тя разгласи рекорден празничен сезон с милиарди доставени артикули и продадени десетки милиони устройства на Amazon като Echo Dot.

 

Победителите

 

172-та американски милиардери в класацията на Bloomberg са прибавили 500 милиарда $, като основният изпълнителен шеф на Фейсбук Марк Зукърбърг е по-богат с 27,3 милиарда $, а съоснователят на Microsoft Бил Гейтс – с 22,7 милиарда $.

Представителите на Китай са траяли да се усилват до 54 души, като отстъпват по брой единствено на американците. Основателят на най-голямата китайска компания за експорт на климатици Хъ Сяндзиен се е показал най-добре с растеж на благосъстоянието му от 79% до 23,3 милиарда $.

 

Най-богатите хора в Русия са прибавили 51 милиарда $ към груповото си имущество, което е повишено с 21 на 100 на фона на повишението на цената на активите в страната през 2019 г.  – от валутата до акциите и облигациите. Година по-рано те записаха огромни загуби.

 

Губещите

 

Сред губещите тази година е Рупърт Мърдок, чието персонално благосъстояние е намаляло с към 10 милиарда $, откакто приходите от придобиването от Walt Disney на активи на Fox бяха разпределени сред шестте му деца, трансформирайки ги в милиардери.

Богатството на Томас Петерфи от Interactive Brokers Group се е свило с 2,1 милиарда $ на фона на променения конкурентен пейзаж за брокерските компании, откакто съперникът Charles Schwab отстрани комисионите и се съгласи да придобие TD Ameritrade Holding.

Бившият основен изпълнителен шеф на WeWork Адам Нойман също е обеднял, най-малко на хартия, откакто пазарната капитализация на компанията за споделени офиси понижа до 8 милиарда $ през октомври по отношение на 47 милиарда $ при започване на годината. Но избавителният проект на SoftBank Group резервира недокоснат статута на Нойман на милиардер.

 

Новите милиардери

Компанията за питиета Hard White Claw Hard Seltzer, чиито артикули се трансфораха в шлагер измежду представителите на поколението Y през лятото, е помогнала за увеличението на чистото положение на създателя й Антъни декор Мандъл до 3,6 милиарда $.

Овладяването на изкуството на доставките на храни се е оказало от изгода за Дижси Гроен, който е повишил благосъстоянието си до 1,5 милиарда $ с помощта на постъпването на книжата на Takeaway.com.

Популярността на соевото мляко е прибавило към благосъстоянието на осем членове на семейство Ло в Хонконг нови 1,5 милиарда $

Въпреки повсеместните растежи доста от най-богатите хора в света на драго сърце биха помахали за довиждане на 2019 година Годината включваше скандални детайлности за развода на семейство Безос и сагата Джефри Епстайн, която въвлече финансисти и бизнесмени след ареста на милиардера-педофил през юли от федерални сътрудници след слизането от частния му аероплан на летище Тетерборо в Ню Джърси.

Като цяло обаче банковите сметки на най-заможните хора в света останаха постоянни с помощта на върховете на фондовите пазари през декември след смекчаването на комерсиалното напрежение сред Съединени американски щати и Китай, разрешаването на политическата невъзможност във Англия и мощните данни за работните места оттатък океана.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР